nedjelja, 2. srpnja 2017.

Ombré


Čokoladni sladoledni kup s tri vrste čokolade, slatkim vrhnjem i još ponekim tajnim sastojkom …. Paul’s birthday cake



Sastojci
Kup
600 ml slatkog vrhnja
100 g tamne čokolade (80%)
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade/kuverture
150 g nugat kreme od lješnjaka
6 žlica kakaa u prahu
1 žličica začina za medenjake
1/2 žličice čilija u prahu
1 žličica vanilin šećera
3 listića želatine
4 žumanjka
3 jaja
50 g šećera – kristal
Dekoracija
100 g tamne čokolade (70%)
malo suncokretovog ulja
150 g smrznutog šumskog voća



Priprema
1.
Čvrsto umutiti šlag i ostaviti ga da se hladi.
Tamnu čokoladu, mliječnu čokoladu i bijelu čokoladu, svaku posebno, narezati te staviti u metalnu zdjelu. U svaku dodati 50g nugata i otopiti na pari. Otopljenu tamnu čokoladu pomiješati s 3 velike žlice kakao praha i začinom za medenjake te umiješati u ujednačenu smjesu. U mliječnu čokoladu dodati 2 velike žlice kakao praha i čilija u prahu u prahu te umiješati u ujednačenu smjesu. U bijelu čokoladu dodati 1 veliku žlicu kakao praha i vanilin šećer te umiješati u ujednačenu smjesu.
2.
Namočiti želatinu u hladnoj vodi.
Žumanjke, jaja i šećer pjenasto umutiti na pari. Ocijediti želatinu te ju umiješati u smjesu. Skinuti s pare te mutiti dok smjesa ne postane mlaka.
3.
Ovu smjesu podijeliti na tri dijela i svaku umutiti sa trećinom ohlađenog šlaga u čokoladne kreme.
Jednu posudu (zapremnine 1,5 – 2 l) isprati hladnom vodom i osušiti. Ja sam ju obložila prozirnom folijom.
U nju prvo uliti svijetlu kremu od bijele čokolade i nugata te staviti u zamrzivač na 30 minuta. Zatim na nju izliti smjesu od mliječne čokolade i nugata te ponovno staviti u zamrzivač na 30 minuta. Na kraju završiti sa smjesom od tamne čokolade i nugata i ostaviti u zamrzivaču preko noći.
4.
70%-tnu tamnu čokoladu otopiti na pari s nekoliko kapi ulja. Posudu s tortom nakratko staviti u toplu vodu pa tortu istresti na tanjur. Preliti je čokoladom.
5.
Tortu dekorirati zaleđenim šumskim voćem i poslužiti.

Ako slučajno ostane koji komadić čuvati ga u zamrzivaču.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar