subota, 22. srpnja 2017.

Maline u snijegu!



Sastojci

Podloga:

200g Piškota
100g mljevenih badema
150g maslaca
Čokoladni preljev:
100g tamne kuverture
50ml slatkog vrhnja

Krema:

500g malina
500g sira Mascarpone



300ml slatkog vrhnja
150g šećera u prahu
100g sjeckanih badema
Pire od malina:
250g malina
50g šećera u prahu
1/3 limuna (sok)

Priprema
1.
Mljevene piškote pomiješati sa bademima. Maslac otopiti na laganoj temperaturi, te dodati piškotama i bademima. Ručno izmiješati. Na okrugli podložak staviti obruč za tortu promjera 26 cm i lagano utisnuti smjesu.
2.
Zagrijati slatko vrhnje, te u njemu rastopiti kuverturu. Polovicom čokoladnog
preljeva prošarati po podlozi.
3.
Maline odmrznuti, dodati šećera po želji, lagano izmiješati da se šećer otopi, sok iscijediti, te maline poredati po kori.
4.
U jednoj posudi izmiksati mascarpone i šećer i prahu, u drugoj slatko vrhnje. Postepeno dodavati slatko vrhnje smjesi od sira. Pri kraju dodati sjeckane bademe.
5.
Pripremljenu kremu premazati preko malina. Po kremi prošarati preostali dio čokolade koji smo malo zagrijali. Staviti u hladnjak da se malo stisne.
6.
Maline za nadjev staviti u posudu i izmiksati štapnim mikserom, dodati šećer u prahu. Zagrijati na laganoj



temperaturi i dodati sok od limuna. (Po potrebi dodati malo želatine). Preliti preko kreme.
7.
Tortu vratiti u hladnjak, hladiti 2-3 sata. Kada je torta dobro ohlađena skinuti obruč i ukrasiti po želji.
Posluživanje
Prije posluživanja tortu staviti u hladnjak 45 do 60 minuta kako bi se lakše i ljepše rezala.
Coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar