subota, 22. srpnja 2017.
ČOKOLADNA TORTA KOJA OSTAVLJA BEZ DAHA. BOLJA NEGO FERRERO!
FERRERO!
Sastojci
Biskvit
5 kom jaja
100 gr čokolade
150 gr šećera
70 gr. brašno
1 kom. pecilnog praška
1 kom vanilin šećera
30 gr. krušne mrvice
3 žlice mljevenih lješnjaka
70 gr maslaca
Krema
50 dag sira mascarponea od Vindije
1/2 l slatkog vrhnja Sania
40 dag nutele original
100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije)
100gr lješnjak napolitanki izmiksane u multipraktiku Kraš
i još
200 gr čokolade za kuhanje
2-3 žlice ulja
1 dl toplog mlijeka
4 žlice nesquk-a original
za kalup
malo maslaca ili margarina
malo krušnih mrvica za posipanje kalupa
Priprema
1.
Pripremiti kalup promjera 26 cm.
Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi.
2.
Kalup namastiti s maslacem ili margarinom , posuti sa mrvicama (pogledaj u sastavu ” za kalup ” .
3.
Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, pecilni prašak , vanilin šećer ,
mrvice, pržene lješnjake samljeven na sitno , otopljenu čokoladu i snijeg od bjelanjaka.Pripremljenu smjesu staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta .
4.
Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja ( misli se na šlag istučen pa onda dodan u kremu od mascarponea i nutele ) .Otopiti 200Gr čokolade sa uljem na pari, istresti u vrećicu za ukrašavanje, napravit čipku za ukras oko torte, ohladiti je u zamrzivaču.
5.
Ostatak čokolade ostavite, jer će Vam trebati za daljnje korištenje.
6.
Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru malo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.
7.
Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladnom čipkom, koja se mora malo opustiti na sobnoj
temp.ali ne previše, tek toliko da se može motati oko torte.
Ja sam je napravila u dva djela, jer nemam tako veliki zamrzivač,pa sam je spojila.
8.
Još jedan jako važan detalj,svaki puta kora koja se nalazila u pečenju dole…kod slaganja torte…staviti je na vrh , jer je ravna i tako neće biti neravnina na vrhu torte kada se završi postupak slaganja.
Posluživanje
Poslužiti je uz fino crno desertno vino, svijeće i eto romantike..
P.S.
malo sam prepravila recept sa postupkom i koracima u odnosu na prvotnog..postoji puno upita na “mrvice” koje su u postupku,pa sam to malo korigirala…ispričavam se svima kojima nije jasno da se kalup mora namastiti i posuti sa nečim,a ja to radim sa mrvicama..pa se nadam da sam svima sada razjasnila taj misterij.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar