utorak, 28. veljače 2017.

Tjestenina s umakom od tikvice i mrkve

Sastojci:



– 250 g tjestenine
– 1 tikvica srednje veličine (cca. 300g)
– 4 mrkve (cca. 300g)
– 1 luk
– 1 češnjak
– 1 dl vrhnja za kuhanje
– 1 jušna žlica povrtne juhe
– papar
– malo vode
– malo ulja

Priprema:

Skuhati tjesteninu prema uputama na vrećici. U međuvremenu na tavi zagrijati malo ulja i malo zapeći sitno narezani luk i češnjak.

Oprati i očistiti tikvicu i mrkve, narezati na sitne komadiće, zatim dodati u tavu i kratko popeći. Dodati malo vode i povrtne juhe, poklopiti i pustiti nekoliko minuta da se kuha na srednjoj temperaturi dok se povrće ne skuha. Dodati vrhnje i začiniti s paprom, zatim poslužiti zajedno s tjesteninom.



izvor:najbolji recepti

Nema komentara:

Objavi komentar