Sastojci:
– 10 šnita tost hleba
– 10 kašika krema od lešnika
– 1 jaje
– 2 kašike mleka
– pola šolje (od 2 dl) šećera
– 1 kašika cimeta
– puter
Priprema:
1. Odstraniti koru s tost hleba, pa svaku šnitu premazati kremom od lešnika.
2. Pažljivo umotati rolnice i ostaviti sa strane.
3. U odgovarajućoj posudi izlupati jaje, pa ga blago umutiti s mlekom.
4. U drugoj posudi pomešati cimet i šećer.
5. Staviti puter u tiganj i zagrevati ga na umerenoj temperaturi dok se ne otopi.
6. Rolnice umakati u mešavinu jaja i mleka, pa pržiti u tiganju dok ne porumene sa svih strana.
7. Nakon toga ih izvaditi i uvaljati u šećer i cimet.
Izvor: kulinarski.specijaliteti.info
Nema komentara:
Objavi komentar