ponedjeljak, 27. veljače 2017.
OVO JE TAJNA NAJUKUSNIJE PRAVE DOMAĆE SARME
Sastojci
80 dag svinjetine
20 dag junetine ili 1kg junetine (po mogućnosti dva puta mljevena)
20 dag špeka ili dimljene pancete (sitno na kockice narezano) – nije obavezno
1 glavica kiselog zelja (1,5 – 2 kg)
pola kilograma rezanog zelja
5 – 6 šnita špeka
1 – 2 suhe dimljene kobasice
10 dag riže
2 jaja
1 luk (sitno nasjeckan)
2 – 3 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
slatka crvena mljevena paprika
peršin (sitno nasjeckan) – nije obavezno
2 žlice brašna ili škrobnog brašna
muškatni oraščić
sol
papar
ulje
Na ovom sajtu možete da saznate datum svoje smrti. UmrećeteNa ovom sajtu možete da saznate datum svoje smrti. Umrećete Samo 4 dana i zglobovi vas više nikad neće boljetiSamo 4 dana i zglobovi vas više nikad neće boljeti Bore mogu razoriti i najsložniju porodicu. Detaljno >>>Bore mogu razoriti i najsložniju porodicu. Detaljno >>> Ovaj horoskop je tačan 99,9%! Možete postati...Ovaj horoskop je tačan 99,9%! Možete postati...
Da li ste svesni 2017.? Ovo može da vam bude najbolja godina ako je vaša pesmaDa li ste svesni 2017.? Ovo može da vam bude najbolja godina ako je vaša pesma Glavni neprijatelj mlade kože je otkriven. U 87% slučajeva to je…Glavni neprijatelj mlade kože je otkriven. U 87% slučajeva to je… Kako SKINUTI 15 kg za sedmicu sa običnom kafom? Pogledajte ovde >>>Kako SKINUTI 15 kg za sedmicu sa običnom kafom? Pogledajte ovde >>> Ljekari su šokirani! Čak i najteži slučaj istrošenih zglobova se može izliječitiLjekari su šokirani! Čak i najteži slučaj istrošenih zglobova se može izliječiti
Priprema:
Od glavice zelja izdvojite listove, izrežite gornji dio korijena i operite listove. Na malo ulja prodinstajte sitno nasjeckan luk i češnjak, ohladite pa dodajte u smjesu mljevenog mesa i špeka.
Dodajte još jaja, opranu i ocijeđenu rižu, peršin, papar, sol, malo muškatnog oraščića i crvenu papriku. Smjesu dobro izmiješajte i pustite da malo odstoji.
Smjesu (2 – 3 žličice) zamatajte u listove zelja i pravite sarmice tako da prvo motate sredinu pa zatim uvrćete krajeve prema unutra.
Slažite u lonac s malo ulja (tek toliko da pokrije dno) izrezano zelje, sarmice i na šnite izrezani špek/pancetu.
Kuhajte oko sat i pol, dva na laganoj vatri. Onda napravite blagu zapršku od 2 žlice ulja i 2 žlice brašna. Kad zaprška zažuti, dodajte slatku crvenu mljevenu papriku, zalijte hladnom vodom i prelite po sarmi.
Dodajte na četiri komada narezanu kobasicu i kuhajte još pola sata, sat. Sarmu nikada ne miješajte, samo lagano protresite lonac.
Servirajte uz kuhani ili pire krumpir.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar