utorak, 28. veljače 2017.

LOVAČKE ŠNICLE SA ŠAMPINJONIMA

Sama priprema nije teška, jedino što to meso (koje god da odaberete) mora malo duže da se krčka da bi bilo mekano i sočno. Svako ima neki svoj recept i način pripreme a ako vas zanima kako ih ja pripremam pogledajte recept za lovačke šnicle :).

SASTOJCI :

– 4-6 šnicli (junetina, svinjski file),
– 1 praziluk ili veza mladog luka (može i glavica crnog luka),
– 2-3 čena belog luka,
– 400g šampinjona,
– 1 kašika senfa,
– 2 kašike brašna,
– 3 pune čaše vode,
– so,
– biber,
– ulje za prženje.

PRIPREMA :

Šnicle malo istanjiti čekićem za meso.

Ispržiti ih na ulju sa obe strane po par minuta.

Izvaditi šnicle i u tom tiganju ispržiti sitno seckan crni luk.




Dodati beli luk i senf.

Na kraju dodati seckane šampinjone i dinstati ih dok voda ne ispari.

Dodati dve kašike brašna i dobro promešati.

Naliti sa dve čaše vode i mešati dok se sve lepo ne sjedini.

Ubaciti šnicle i smanjiti temperaturu.

Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Možete dodati i lovorov list.

Postetpeno dodajte vodu (onu treću čašu) i mešajte.

Sos ne bi trebao da bude pregust ali ni previše redak.

Kuvajte lovačke šnicle oko sat vremena na srednjoj temepraturi.

Poslužite ih uz pire krompir ili pirinač i salatu po želji.

Prijatno!



izvor:najbolji recepti

Nema komentara:

Objavi komentar