Sama priprema nije teška, jedino što to meso (koje god da odaberete) mora malo duže da se krčka da bi bilo mekano i sočno. Svako ima neki svoj recept i način pripreme a ako vas zanima kako ih ja pripremam pogledajte recept za lovačke šnicle :).
SASTOJCI :
– 4-6 šnicli (junetina, svinjski file),
– 1 praziluk ili veza mladog luka (može i glavica crnog luka),
– 2-3 čena belog luka,
– 400g šampinjona,
– 1 kašika senfa,
– 2 kašike brašna,
– 3 pune čaše vode,
– so,
– biber,
– ulje za prženje.
PRIPREMA :
Šnicle malo istanjiti čekićem za meso.
Ispržiti ih na ulju sa obe strane po par minuta.
Izvaditi šnicle i u tom tiganju ispržiti sitno seckan crni luk.
Dodati beli luk i senf.
Na kraju dodati seckane šampinjone i dinstati ih dok voda ne ispari.
Dodati dve kašike brašna i dobro promešati.
Naliti sa dve čaše vode i mešati dok se sve lepo ne sjedini.
Ubaciti šnicle i smanjiti temperaturu.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Možete dodati i lovorov list.
Postetpeno dodajte vodu (onu treću čašu) i mešajte.
Sos ne bi trebao da bude pregust ali ni previše redak.
Kuvajte lovačke šnicle oko sat vremena na srednjoj temepraturi.
Poslužite ih uz pire krompir ili pirinač i salatu po želji.
Prijatno!
izvor:najbolji recepti
Nema komentara:
Objavi komentar