ponedjeljak, 5. veljače 2018.

Torta od višanja


Sastojci 
Tijesto
80 g Šećera ( kristal)
75 g butera/maslaca
200 g Glatkog brašna Podravka
1 jaje
1/2 Praška za pecivo Docela
Krema
400 g mileram (ili dvije čašice kiselog vrhnja)
80 g šećera
1 jaje
2 Pudinga vanilija Dolcela
1 Kompot od višanja Podravka
Priprema
1.
Od navedenih sastojaka rukama zamijesiti tijesto. Ne treba ga predugo mijesti. Ukoliko je presuho, možete dodati jednu ili dvije žlice hladne vode.

2.
Tijesto zamotajte u prijanjajuću foliju i ostavite u hladnjaku oko pola sata ili sat.

3.
Za to vrijeme u lonac ocijedite tekućinu od kompota i u njoj skuhajte 1 ½ puding. Puding odmah umiješajte u tekućinu da se ne bi stvorile grudice. Kada se puding počne zgušnjavati, dodajte višnje, sklonite lonac s plamena i umiješajte. Pustite da se ova smjesa pudinga i kompota posve ohladi.

4.
Izmiksajte jedan cijeli mileram (ili dva kisela vrhnja), 80 g šećera, jedno jaje i pola pudinga.

5.
Tijesto razvaljajte u namašćeni kalup. Dodajte kremu od višanja i prelijte kremom od milerama.

6.
Pecite na 180 oko 45 minuta.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar