petak, 6. siječnja 2017.

VOJVOĐANSKA ČESNICA

Sastojci:

500 gr tankih kora
300 gr oraha ( 200 mleveno,100 sitno seckano ili krupno mlevenih)
100 gr meda
150 gr šećera
100 gr suvog groždja
ulje i voda za premazivanje ( 300ml )

Priprema:
Suvo groždje potopiti u mlaku vodu pa ostaviti 5-10minuta da nabubri.

Orase pomešati sa šećerom.

Pomešati vodu i ulje, otrilike 100 ml ulj i 200 m vode, nemojte više ulja da ne bude masno.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Tepsiju pouljiti pa staviti 3 kore, po njoj ravnomerno staviti orahe i šećer pa posuti groždjem.

Staviti dve kore pa poprskati vodom i medom,pa posuti orasima i šećerom.

Tako uraditi do kraja,r avnomerno raspodeliti orahe i šećer i suvo grožđe, odgore staviti 3 kore, izbušiti nožem i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Posle 10 minuta smanjiti na 180 pa peći nekih 20 minuta.

Videćete kad lepo porumeni gotova je.

Na kraju premazati ravnomerno tankim slojem meda i poklopiti tacnom pa preko nje prebaciti krpu ili alu foliju, ali paziti da se ne zalepi. Kad se česnica ohladi,iseći je na komade i poslužiti ukućanima.
COURSE: Pite

Nema komentara:

Objavi komentar