petak, 6. siječnja 2017.

HOME » ČORBE » RIBLJA ČORBA RIBLJA ČORBA

Home » Čorbe » Riblja čorba
Riblja čorba
in Čorbe, Posna jela, Posno Jelo Mar 17, 2014 48,471 Views
Podeli:
Dobro i kvalitetnu čorbu jedem od kad znam za sebe. Tome mogu da zahvalim svom tati koji je sebe i dokazao na mnogim takmičenjima na kojima je uzimao nagrade od kojih je jedna “Najbolja riblja čorba Vojvodine”. Fotografisala sam njegovu riblju čorbu u kotliću, a on nam je dao smernice sa nekim “cakama” kako da je pobednički napravimo.




Za 6 osoba:

4 srednje glavice luka
1 l vode + 2,5 l vode
1 kašika suvog začina
1 čen belog luka
2 kg hranjenog šarana
parče neke manje kvalitetne ribe ( štuka ili mrena )
1/2 kašike šećera
1 kašika slatke paprike
1/2 začina za riblju čorbu
soli po ukusu
1/2 kašike sirćeta ili 1 dl paradajz soka

Priprema:

Luk iseckati i izmiksirati pa ga sa suvim začinom i izgnječenim belim lukom skuvati u 1l vode.

Ako je potrebno, tako sa vodom jos jednom izmiksirati u blenderu da se dobije kaša, na taj način luk neće plivati.

Kada ste to pripremili uspite u kotlić, pa dodajte ribu i parče nekvalitetne ribe koje ćete kasnije izvaditi.

Dodajte 2,5l vode i šećer.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Kad provri dodajte slatku papriku i začin za riblju čorbu i soli po ukusu ( 1 kašičicu ) posle ćete probati pa ako treba dosoliti.

Ostaviti da se kuva 30 minuta.

Posle tog vremena dodajte sirće ili sok od paradajza ( ovo se dodaje da se riba ne bi raspala, ostaju potkovice cele ).

Ostavite da se kuva još 10 – 15 minuta na laganoj vatri.

Ako vam je čorba retka, po vama, ostavite još da vri, zbog sirćeta ili paradajz soka neće se raspasti, a ako vam je gusta i hocete jos čorbe dolijte još malo vode, ali nemojte preterivati da je ne bi previse razvodnili.

Poslužite je odmah posto skinete sa vatre.

Prijatno.



izvor;24 sata

Nema komentara:

Objavi komentar