Jedva sam čekala da ovo podjelim s vama. Pitala sam se neki dan zašto moja Snježna kraljica ne bi imala svoju čokoladnu kopiju! Nije mi trebalo puno.....savršena Čokoladna kraljica je nastala malom preradom Snježne kraljice. Uživajte koliko i ja uživam.....
Sastojci
tamni biskvit
5 bjelanjaka
6 žlica šećera
4 žlice ulja
4 žlice glatkog brašna
2 žlice kakaa
1/2 paketića praška za pecivo
2 žlice mlijeka za natopiti pečeni biskvit
krema
5 žutanjaka
110 g šećera
3 paketića vanil šećera
4 žlice gustina Podravka
500 ml mlijeka
220 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
50 g čokolade za kuhanje 70% kakaa
još potrebno
oko 200g Petit Beurre keksa
mlijeka za namočiti kekse
4 žlice marmelade od aronije Podravka
1 vrečica Dolcela šlag kreme od čokolade
2 vrečice Dolcela šlag pjene ili kreme od vanilije
čokoladne mrvice za posipanje
Priprema
1.
BISKVIT
Izmiksati bjelanjke skoro do kraja, dodati šećer i ulje, miksati do kraja. Lagano, lagano umiješati (ne mikserom) brašno pomješano sa p.z.p. i kakaom. Razvuči žlicom u namašćenom i pobrašnjenom plehu (ja pečem u 21×36). Peči na 175’C oko 15tak minuta. Pečeno, mlačno lagano natopiti sa dvije žlice toplog mlijeka. Ako tijesto "lijeno" upija mlijeko, izbosti ga vilicom, odmah će poslušati!!
2.
KREMA
Žumanjke, gustin i dvije žlice mlijeka izmiksati i ukuhati u vruće mlijkeo kojem je dodan šećer. Kad je krema čvrsta, kuhana, u vruče umiješati maslac narezan na listiće, dodavati ga pomalo. (Neka vas ne brine ako se stvara masan sloj od maslaca koji se neće odmah povezati u kremu, kada bude hladna sve se sjedini.) (Ako vas i dalje brine količina maslaca, smanjite ju, na svoju odgovornost) :-) Dobro promješati, i dodati omekšalu čokoladu, ponovo dobro promješati da se sve lijepo sjedini. Dok se hladi povremno mješati.
3.
Umutiti šlag kremu od čokolade, sa malo manje mlijeka nego piše u uputama, da bude gušće. Odvojeno, isto tako umutiti šlag pjenu.
4.
SLAGATI
Biskvit, pola smjese od čokoladne kreme, petit keksi namočeni u mlijeko i poredani po kremi. Četiri pune žlice pekmeza (marmelade) od aronije malo izmješajte u posebnoj zdjelici da se lakše razmazuje. Premazati pekmez preko petit keksi, i na to lagano rasporediti ostatak čokoladne kreme.
Nema komentara:
Objavi komentar