
“Hrana za bogove” prijevod je latinskog imena biljke kakaovca, od čijih sjemenki dobivamo slasticu za kojom “luduje” cijeli svijet. Kakao u tijestu, čokolada u kremi i ponovno čokolada u glazuri dovoljna je preporuka za kušanje.
Sastojci
Za tijesto:
5 jaja
150 ml mlijeka
120 g šećera
50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
40 g gorkog kakaa
½ Praška za pecivo Dolcela
1 Vanilin šećer Dolcela
Za kremu:
200 g čokolade za kuhanje
400 ml slatkog vrhnja
4 žlice narančina soka
1 žličica naribane narančine korice
4 žlice ruma
Za čokoladnu glazuru:
200 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo
Vanilin šećer
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
Prašak za pecivo
Vanilin šećer
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
123
Priprema
1.
Žumanca, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte.
2.
Umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom, mlijeko i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
3.
Od pripremljene smjese ispecite tri biskvitne kore (vel. 23×32 cm) u limu obloženom pek-papirom. Svaku biskvitnu koru pecite u pećnici zagrijanoj na 180˚C osam minuta.
4.
U međuvremenu napravite kremu: zakipite vrhnje, prelijte ga po natrganoj čokoladi i miješajte dok se čokolada ne otopi u glatku smjesu.
5.
Ohlađenoj čokoladi dodajte sok i narančinu koricu, rum i miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
6.
Slažite naizmjenično koru i kremu tako da završite s korom koju na kraju prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Čokoladne kocke poslužite dobro rashlađene.
Savjet
Ako želite promijeniti vanjski izgled ploški, na čokoladnu glazuru naribajte bijelu čokoladu.
Nema komentara:
Objavi komentar