Stranice

utorak, 7. studenoga 2017.

SLOŽI ME BRŽE, HLADI ME DUŽE.



Šta se radi kad je neko lijen? Umjesto da napravim tortu kao što sam namjeravala, ja složih ovu slagalicu nabrzaka…

SASTOJCI
• Piškote

Krema I
• 1/2 kg jagoda
• 2 pudinga od jagoda
• 1/2 l mlijeka



• 10 kašik ašećera

Krema II
• 400 ml vrhnja za šlag
• 1 kesica kremfixa
• 50g šećera

Glazura
• 200g čokolade za kuhanje
• malo mlijeka
• 2-3 čajne kašike šećera u prahu
• 5-6 kašika ulja

PRIPREMA
Na dno tepsije složiti piškote namočene u mlijeko.
Od pola litra mlijeka uzeti malo pa razmutiti oba pudinga, a ostatak mlijeka zavriti sa 10 kašika šećera.
Kad provri ubaciti nasjeckane jagode i pustiti da baci 2-3 ključa, skloniti sa vatre, uliti puding, vratiti na



vatru i kuhati dok se dobro ne zgusne.
Ohladiti i preliti preko piškota.

Vrhnje umutiti sa šlag-fixom i 50g šećera ( ili više ako volite slađe ) i premazati preko pink-fila.
Sastojke za glazuru otopiti i preliti kolač.
Dobro ohladiti!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar