Stranice

četvrtak, 26. listopada 2017.

RUČAK NA BAKIN NAČIN...A KAD JE PO BAKINOM RECEPTU ONDA MORA BITI UKUSNO


Sastojci
oko 600 gr mlinaca
500 gr pilećeg belog mesa (filea)
malo ulja i maslaca
3 dl kisele pavlake




malo soli, bibera i vegete
150 gr gaude

Priprema
1.
Pileći file iseći na komade, posoliti, pa ih malo propržiti na ulju i maslacu. Ostaviti da se meso malo prohladi, i za to vreme pripremiti preliv od pavlake, masnoće u kojoj se peklo meso, malo soli, bibera i suvog začina, i malo vode.
2.




Mlince izlomiti (jer su krti, i ne mogu da se seku nožem) na manje komade i staviti ih u sud u kom ćemo ih preliti vrelom (ne treba da proključa) vodom, da omekšaju. Nakon par minuta ih ocediti od vode, ali sačuvati oko 2 dl vode (ta voda ide u preliv sa pavlakom).
3.
Vatrostalni sud podmazati uljem, pa po dnu rasporediti polovinu količine mlinaca. Na mlince složiti piletinu. Zaliti sa polovinom preliva.
4.
Preko mesa i preliva rasporediti ostatak mlinaca, pa preliti ostatkom preliva.
5.
Narendati malo sira (preporučujem gaudu ili kačkavalj) odozgo i staviti da se zapeče.
6.
Peći oko pola sata na 200 stepeni, sve dok sir ne dobije lepu, rumenu boju.

Nema komentara:

Objavi komentar