Stranice

subota, 27. svibnja 2017.

PRALINE OD JAGODA GOTOVE ZA 35 MINUTA


Ukusne i aromatične praline od marcipana sa aromom jagode. Uvaljane u marmeladu od jagoda i bademe, umotane u ukusnu belu čokoladu.





SASTOJCI
za masu (60 kom.)
200 g marcipana

2 kes. (oko 75g) Milkshake praha od jagode, npr. Dr.Oetker

oko 2 kašike džema od jagoda
50 g oguljenih, seckanih badema
100 g bele čokolade
5 g kokosove masti

PRIPREMA
Marcipan izmesiti sa milkshake-prahom. Marcipan podeliti i izvaljati ga u dve rolne od po 30 cm dužine. Džem eventualno provući kroz sito, pa njim premazati rolne.

Bademe posuti po papiru za pečenje, staviti preko premazane rolne i dobro ih uvaljati u bademe .

Čokoladu naseckati i zajedno sa kokosovom masnoćom je rastopiti nad vodenom parom, pa malo



prohladiti.

Sada gornje strane obeju rolni, premazati sa pola čokolade. Kada se stegne, rolne okrenuti na drugu stranu i nju premazati čokoladom.

Rolne rezati na šnite debljine oko 1 cm, pa dobro zapakovane držati na hladnom mestu.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar