četvrtak, 23. ožujka 2017.

RECEPT ZA OVU PITU SAM NAUČILA OD MAME I ČESTO JE NA MOM STOLU

SASTOJCI
Zakuhat jufku kao za svaku drugu pitu
1 kg. krompira
1 glavica luka
ulje,so,vegeta i malo bibera
2 kasike kajmaka




PRIPREMA
Krompir skuhat u slanoj vodi.
Luk sitno isjeckat pa proprzit.
Kad se krompir skuhao, ocjedit ga pa izgnjecit viljuskom.

Krompiru dodat proprzeni luk, kajmak, ulje i zacina.
Jufku razvit pa isjec na kocke.
Na svaku kocku stavit krompira i zamotat.
Stavit pitice da se peku dok ne dobiju finu boju.
Gotove pitice zalit toplom vodom u koju ste dodali kasiku dvije ulja ili zalite kuvrhnjem za kuhanje.
Pokrit foliom pa vratit u pec jos dvije tri minute.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar