Stranice

srijeda, 23. ožujka 2016.

Najlon torta


Ovo je recept za Najlon tortu iz neke moje stare sveščice sa receptima. Možda ima sličnih verzija ovog recepta, ali ovaj sam pravila puno puta i uvek uspe, pa ću da ga podelim i sa vama… Zbog krem-bananica presek i nije baš savršen, ali su zato ukus i tekstura… poezija!



Sastojci

Kora

– 7 belanaca
– 16 kašika šećera
– 1 kašika limunovog soka

Fil

– 1 l mleka
– 16 kašika šećera
– 7 žumanaca
– 1 puding sa ukusom vanile
– 5 kašika brašna
– 3 kašike gustina
– 1 margarin
– 1 kesica šlag pene
– 10 krem bananica
– 200 gr čokolade

Za ukrašavanje

– 2 kesice šlag pene
– malo kisele vode

Priprema

Kora

Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.

Fil

Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.

Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.
Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.
Smesu podeliti na dva dela.

Fil 1

U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade.

Fil 2

U drugu polovinu dodati seckane krem banane.

Filovati : Kora, fil 1, fil 2, šlag.

Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar