petak, 11. kolovoza 2017.

DEKADENTNA TRUFFLE TORTA


SASTOJCI

Dekadencija…
250 g tamne čokolade (grubo narezane)
2 žlice meda
500 ml slatkog vrhnja
1-2 žličice kave (instant)
1-2 žlice vode (kipuće)
1 žličica cimeta

po potrebi kakao i cimet

PRIPREMA




1.
Okrugli kalup (promjera do 20 cm) prekrijte prozirnom folijom tako da ju što bolje priljubite uz rubove kalupa i izravnate nabore. Prikaz
2.
Čokoladu (ja sam koristila čokoladu za kuhanje s 50% kakaa), med i 100 ml slatkog vrhnja otopite na pari i ohladite.
3.
1-2 žličice instant kave (Nescafe i sl.) otopite u 1-2 žlice kipuće vode te ohladite.
4.

Ostatak slatkog vrhnja pomiješajte s kavom i cimetom te dobro izradite mikserom.
5.
Izrađeno vrhnje umiješajte u čokoladu i lagano miješajući sjedinite sastojke.
6.
Smjesu izlijte u kalup te stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći da se smjesa ohladi i stvrdne.
7.
Kada se ohladi, maknite rub kalupa



i ogulite foliju s ruba kolača. Kolač (zajedno s donjim dijelom kalupa i folijom) iskrenite naopako na tanjur na kojem ćete ga poslužiti. Maknite podlogu kalupa i foliju, pospite kolač kakaom i cimetom, režite vrelim nožem i poslužite.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar