četvrtak, 26. siječnja 2017.

PUNJENI SVINJSKI BUT SA JAJIMA

Sastojci:

1 komad svinjskog mesa, oko 650 gr
1 mala šargarepa
4-5 čena belog luka
3 jaja
3 veliki paradajza
so
biber
slatka paprika
sušeni bosiljak
sušeni timijan
1 kašika ulja



Priprema:

Jaja stavite da se kuvaju i tvrdo ih skuvajte pa očistite.

Paradjz stavite u vrelu vodu pa mu skinite opnu. Šargarepu iseckajte na kolutove. Beli luk izgnječite.

Spojite sve sastojke, dodajte bosiljak pa ostavite da odstoji.

Mesu odstranite spoljne žilice pa ga u sredini probušite  nožem i malo zasecite. U tu rupu uvucite jaja. Zatvorite čačkalicama.
Meso premažite sa paradajz sosom koji smo već spremili, posolite, pobiberite, dodajte majčinu dušicu, bosiljak. Dodajte malo ulja i vode i stavite da se peče. Poklopite folijom pa je pred kraj pečenja skinite da se lepo zapeče. Pecite 2 – 2, 5h na umerenoj temperaturi. Isecite, prelijte sosom iz tepsije i uživajte!

izvor:24 sata

Nema komentara:

Objavi komentar