subota, 24. prosinca 2016.

ŠTRUDLA (SAVIJAČA) S JABUKAMA !

DOMAĆE I TRADICIONALNO JE NAJBOLJE - SVE GENERACIJE VOLE OVU ŠTRUDLU!

Tijesto:
45 dag brašna
3 žlice ulja ili rastopljenog maslaca
oko 2,5 dl mlake mješavine mlijeka i vode
malo soli

Nadjev:
oko 1,5 kg jabuka
2 vrećice vanilin šećera
3 žlice šećera
1 žličica cimeta
šaka grožđica
oko 10 dag rastopljenog maslaca za kore i mazanje savijače
Od navedenih sastojaka umijesite glatko i podatno tijesto .
Tijesto podijelite na 2 dijela, a zdjelu u kojoj se nalazi pokrijte tanjurom ili nekim poklopcem.
Ostavite mirovati najmanje pola sata na sobnoj temperaturi.
Zatim razvaljajte tjesto,složite jabuke na ploškice,pospite s obe vrste šećera,cimetom,grožđicama ,zarolajte i premažite maslacem,pecite na 180 C oko 30-40 min.



Nema komentara:

Objavi komentar