ponedjeljak, 26. prosinca 2016.

NUTELLA ROLAT



Sastojci
BISKVIT:
7 jaja
10 dag šećera
1 žlica brašna
2 žlice kakaa
1/2 žličice sode bikarbone
KREMA:
2 jaja
10 dag šećera
2 žlice brašna
2 dl mlijeka
250 g maslaca
3-4 žlice nutelle



Priprema
1.
Biskvit:
Izmiksati žumanjke sa šećerom pa dodati prosijano brašno sa sodom i kakao.
Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg pa lagano,bez miksera umiješati u smjesu.
Veliku tepsiju obložiti pek papirom i na njega izliti smjesu.
Peći na180 stupnjeva 12-15 minuta.Ne rolati.
2.
Krema:
Izmiješati jaja sa brašnom u malo mlijeka, a zatim to ukuhati u ostatak mlijeka i šećer.Stalno miješati dok se ne zgusne.
Kada se krema ohladi dodamo pjenasto izrađeni maslac.
Sa 2/3 kreme premažemo biskvit,a zatim u ostatak kreme umiksamo nutelu te premažemo po žutoj kremi.
Zarolati i ostaviti preko noći u frižideru.
3.
Napomena: inače se rolat ne premazuje izvana,ali pošto mi je trebalo više kreme kako bih napravila panj povećala sam namirnice za kremu pa sam dodala još jedno jaje,žlicu brašna,dl mlijeka i 2 žlice nutelle i 50g šećera.

Nema komentara:

Objavi komentar