utorak, 4. listopada 2016.
KROMPIR SA LUKOM….NEOBIČAN,ALI ODLIČAN NAČIN PRIPREME KRUMPIRA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN..
Sastojci
oko 1 kg krumpira
2 luka
3 tvrdo kuhana jaja
sol,papar
10 dag gaude
preljev;
3 dcl kiseloga vrhnja
2 jaja
Priprema
1.
Krumpir skuhajte u ljusci.Ohladite,ogulite i narežite na šnite.Jaja skuhajte pa narežite na šnite kao i krumpir.Luk narežite na šnite i popržite na ulju.
2.
Pomiješajte jaja,krumpir i luk.Posolite i popaprite.Sir narežite na sitne kockice ili deblje naribajte.Namažite vatrostalnu posudu za pečenje.Rasporedite krumpir s jajima i lukom.Pospite sirom.
3.
Kiselo vrhnje pomiješajte sa 2 jaja.Tom mješavinom prelijte krumpir.Zapecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta dok ne dobije lijepu boju.
4.
Poslužite kao samostalno jelo ,ili uz neke šnicle i sezonsku salatu.
Izvor:coolinarka
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar