ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

JADRO KOCKICE

SASTOJCI

KORE:
600 gr brašna
200 gr šećera
2 jaja
150 gr margarina
2 dcl kiselog vrhnja
1 prašak za pecivo
FIL:
1,2 l mlijeka
200 gr šećera
10 žlica gustina
200 gr margarina
100 gr čokolade za kuhanje
šećer u prahu za posipanje
KORE KAO ZA MAĐARICU

1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo.
2. Dodajte šećer, jaja, margarin sobne temperature, kiselo vrhnje i zamijesite.
3. Napravite valjak i podijelite na 5 jednakih dijelova od kojih napravite loptice.

tijesto-za-kore

4. Svaku lopticu izvaljajte na masnom papiru na veličinu tepsije, tako da prekrijete prozirnom folijom. Postupak razvlačenja kora možete pogledati ovdje.

tanko-tijesto

5. Preporučujem da prvo pripremite sve kore, a onda da ih pečete, jer se brzo ispeku, duže traje razvlačenje.
6. Svaku koru pecite na 170 stupnjeva, već kod pete minute pripazite da kora ne dobije boju, ovisi o pećnici.



savrsena-kora

7. Ostavite kore da se ohlade.

5-kora

KREMA SA MLIJEKOM

1. Gustin i šećer pomiješajte sa 2 dcl mlijeka, ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. Kada mlijeko zakuha dodajte pripremljene sastojke i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Margarin sobne temperature izrežite u kremu i sjedinite.

bijela-krema

5. Kremu podijelite na dva jednaka dijela i u jedan dodajte čokoladu koju ste predhodno istopili na pari i rashladili.

dvije-kreme

KAKO SLOŽITI JADRO KOCKICE

1. Kora – svijetla krema
2. Kora – tamna krema
3. Kora – svijetla krema
4. Kora – tamna krema
5. Kora – posipati dosta šećerom u prahu.

jadro kolač

izvor: kolaci.biz

Nema komentara:

Objavi komentar