ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Slatkica Crvenkapica






Fina proljetna torta od jagoda i sira. Znam da ih ima puno, ali nisam našla niti jedan slični recept, pa evo, probajte moju verziju ove fine torte ;)

Sastojci
Biskvit
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
3 žlice glatkog brašna
3 žlice mljevenih tostiranih lješnjaka (može i bez njih)
1 prašah za pecivo
Krema 1
500 ml mlijeka
30o gr šećera
5 žumanjaka
1 burbon vanili šećer
1 burbon vanilija (ili jagoda) puding
nekoliko kapi arome jagode (ako radite sa pudingom od vanilije), za boju
Krema 2
500 gr svježeg posnog sira
200 ml slatkog vrhnja
20 gr (2 vrećice) želatine
8 žlica vode
500 gr jagoda
1 vrećica preljeva za torte s okusom jagode

Priprema
Biskvit
1.
5 bjelanjaka izmutimo sa malo soli, te kad se zapjeni dodajemo žlicu po žlicu šećera.


2. Kada dobijemo sjajni snijeg, pjenjačom umiješamo prosijano brašno, mljevene lješnjake i prašak za pecivo.3.
Smjesu premjestimo u kalup promjera 26 cm, u koji smo stavili papir za pečenje, te pećemo na 200 C, oko 10-ak minuta.. Provjerite čačkalicom, koja izađe suha iz biskvita ako je pečen.
Krema 1
1.
Od ukupne količine mlijeka izdvojite 100 ml, u koje izmiješate žumanjke, šećer, vanili šećer i prah za puding. (možete staviti puding od vanilije ili jagode. Ako stavite od jagode, neće vam trebati aroma za boju).
2.
ostalih 400 ml stavite da se ugrije, te u vruće dodajte gornju smjesu i skuhajte kao puding.
Staviti da se prohladi i raditi drugi dio kreme.

Krema 2
1.
Izmutiti čvrsti šlag od vrhnja.
U drugoj posudi dobro razradite svježi sir, te mu dodajte izrađeni šlag.
2.
Smjesi šlaga i sira dodajte prohlađenu i izrađenu prvu kremu, te dobro sjedinite.
3.
Želatinu rastopite u 8 žlica vode i pripremite po uputstvima sa vrećice, te dodajte pripremljenoj kremi, u koju ste ubacili par kapi arome jagode da dobije lijepu ružičastu boju.
4.
Biskvit stavite na pladanj na kojem ćete poslužiti tortu, oko njega stavite obruč i omotajte folijom da vam ne curi sa strane.
oko ruba obruča i na biskvit poredajte ploškice jagoda, prelijte jednom polovicom kreme. Na kremu opet poredajte jagode, te prelijte sa drugom polovicom. Na vrh opet naslažite jagode i prelijte sa preljevom za torte s okusom jagoda, ili ukrasite šlagom.
5.
Tortu stavite u frižider na minimalno dva sata da se dobro učvrsti, i nakon toga navalite :D
Posluživanje
I to je to! Uživajte!

Nema komentara:

Objavi komentar