subota, 16. travnja 2016.

Pakleno dobra torta…



Pakleno dobra torta…

I kad poželiš se ravnice dođi u Vinkovce sve moje ceste su davno zarasle stojim na pragu vrata Hrvatske zovu te, zovu, ravni slavonske dođi u Vinkovce… Veličam slike svete što sam slavonsko dijeteod glave do pete pa mi iz grla pjesme lete rodnom kraju, mome milom zavičaju di me ljudi znaju a zvijezde di ljepše sjaju di se nebo ljepše plavi…
Sastojci
Podloga:
115 g maslaca
400 g mljevenog integralnog butterkeksa
2 dcl hladne,crne,jake nezaslađene kave
2 velike žlice ruma
3 velike žlice šećera
Krema
2 manja ili jedno veće jaje
100 g šećera
1 vrećica vanil šećera
4 dcl vrhnja za šlag
500 g sira mascarponea
3 šake crvenih ribizla sa malo šećera
2 vrećice bijele želatine
Ganache krema:
2 dcl vrhnja za šlag
200 g mliječne čokolade
_*Još...*_
šaka crvenih ribizla za ukras

priprema::
1.
Samljeti integralne butterkekse
2.
Pomiješati ih sa šećerom i preliti otopljenim maslacem i jakom, crnom, nezaslađenom hladnom kavom
3.
Sve dobro sjediniti
4.
Kalup za torte (promjera 24 cm) obložiti najlon folijom
5.
Smjesu od keksa, maslaca i kave dobro utisnuti u kalup i lijepo je poravnati
Krema:
6.
Umutiti čvrsti šlag
7.
Jaja, šećer i vanil šećer dobro umutiti dok vidno ne narastu
8.
Dodati im čvrsti šlag i sir mascarpone
9.
Sve lagano miješati da se dobro sjedini
10.
Pripremiti želatinu (ako želite čvršću kremu dodajete 3 vrećice bijele želatine umjesto 2) po uputama na vrećici
11.
U bijelu želatinu koju smo pripremili dodajemo žlicu, dvije kreme i promiješamo kako bi se krema i želatina povezale
12.
Želatinu sa dvije žlice kreme dodajemo u preostalu kremu i dobro sjedinimo
13.
Na kraju u kremu stavljamo crvene ribizle u koje smo stavili 2 žlice šećera i žlicom malo promiješamo da prošaraju kremu
14.
Kremu ravnomjerno rasporedimo preko podloge od keksa
15.
Fino je zagladimo i stavljamo u frižider na hlađenje
16.
Dok se torta hladi pripremamo ganache kremu koju ćemo preliti preko torte
Ganache krema:
17.
Vrhnje za šlag zagrijemo do vrenja i prelijemo preko mliječne čokolade koju smo prethodno natrgali na komadiće
18.
Miješati dok se čokolada ne otopi
19.
Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa preliti preko torte
20.
Sve skupa pustiti u frižideru da se hladi preko noćiUjutro ukrasiti crvenim ribizlima, servirati i uživati
Dobar tek!!!

Nema komentara:

Objavi komentar