srijeda, 1. studenoga 2017.
PITA MOG DJETINSVA.
MNOGO JE VOLIM I DANAS JE ČESTO PRAVIM.
Livaca.
Sastojci
2 jaja
2 kasike ulja
200 ml. mlijeka
100 ml. vode
1 prask za pecivo
so
100 gr. kukuruznog brasna
150 gr. bijelog brasna
Preliv:
4 jaja
150 gr. pavlake
100 ml. vrhnja za kuhanje
Priprema
1.
Izmutite jaja i ulje.
Dodajte mlijeko,vodu i so pa ponovo mutite.
Dodajte oba brasna i prasak za pecivo pa izmutite da se smjesa fino sjedini.
Tepsiju nauljite,zagrite pa u nju istresite tijesto. Pecite na 400F-200C dok livaca nebude gotova.
Izmutite jaja,pavlaku i vrhnje za kuhanje pa prelite preko gotove livace.
Vratite u pec da se jaja zapeku,
maknite iz peci,isjecite na kocke i premazite sa malo pavlake.
Servirajte uz casu kefira ili kiselog mlijeka.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar