srijeda, 1. studenoga 2017.

PITA MOG DJETINSVA.


MNOGO JE VOLIM I DANAS JE ČESTO PRAVIM.

Livaca.

Sastojci
2 jaja
2 kasike ulja
200 ml. mlijeka
100 ml. vode
1 prask za pecivo
so
100 gr. kukuruznog brasna



150 gr. bijelog brasna

Preliv:
4 jaja
150 gr. pavlake
100 ml. vrhnja za kuhanje

Priprema
1.
Izmutite jaja i ulje.
Dodajte mlijeko,vodu i so pa ponovo mutite.
Dodajte oba brasna i prasak za pecivo pa izmutite da se smjesa fino sjedini.
Tepsiju nauljite,zagrite pa u nju istresite tijesto. Pecite na 400F-200C dok livaca nebude gotova.
Izmutite jaja,pavlaku i vrhnje za kuhanje pa prelite preko gotove livace.
Vratite u pec da se jaja zapeku,



maknite iz peci,isjecite na kocke i premazite sa malo pavlake.
Servirajte uz casu kefira ili kiselog mlijeka.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar