utorak, 3. listopada 2017.

ŠARENA ROZENKA.


Ako volite kapri tortu - volećete i šarenu rozenku-

SASTOJCI
• 1 pakovanje rozen korica

Vanila fil
• 1 l mleka
• 8 kašika šećera
• 6 kašika brašna
• 1 puding od vanile
• 4 žumanca
• 250 g margarina
• 100 gm lečne čokolade

Voćni fil
• 300 g jagoda
• 10 g želatina


 
• 1 puding od jagode
• 7 kašika vode
• 200-250 g šećera

PRIRPEMA
Vanila fil
Umutiti žumanca sa šećerom.
Odvojiti deo mleka od 1l i u njemu razmutiti puding i brašno, a ostatak mleka staviti da provri.
Sjediniti razmućeni puding sa umućenim žumancima i zakuvati u provrelom mleku.
Ohladjen fil sjediniti sa umućenim margarinom.
Fil podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati istopljenu mlečnu čokoladu.

Voćni fil:
Želatin preliti sa 1 dcl vode i ostaviti da nabubri.
Puding razmutiti u vodi.
Voće i šećer staviti na ringlu da se kuva, na umerenoj temperaturi, povremeno promešati.


 
Posle 20-ak minuta u voće sipati razmućen puding i mešati žicom oko 5 minuta.
Skloniti sa ringle, pa dodati nabubreli želatin, vratiti na ringlu i sve vreme mešati, dok se želatin ne istopi.
Ostaviti malo da prohladi

Filovanje
Korica - čokoladni fil - korica - vanila fil - korica - voćni fil - korica.....
Poslednju koricu možete premazati filom, šlagom ili čokoladnom glazurom, po želji :)
Ostavite ga u frižideru,(najbolje preko noći) da bi korice omekšale i kolač se dobro stegao, kako bi ga lakše rezali. Prijatno !
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar