nedjelja, 2. travnja 2017.

Hazelnut meringue torte with cappuccino cream

Sastojci
Kore :
170 g mljevenih pecenih ljesnjaka
6 bjelanjaka
100 g secera
30 g brasna




Krema :
300 ml slatkog vrhnja
30 g secera u prahu (nije obavezno)
1 zlica cappuccina (ovdje Nesscafe classic)
2 zlice nekog finog likera (moze i rum) ili soka narance
1 kremfix




Za dekor (opcionalno):
30 g krokanta od ljesnjaka
30 g cokoladnih mrvica
Priprema
1.
Istuci bjelanjke sa prstohvatom soli u cvrst snijeg. Dodati im secer pa tuci (smjesa treba biti sjajna, glatka i dosta cvrsta). Smjesi zlicom dodavati mljevene pecene ljesnjake i prosijano brasno. Promijesati samo toliko da se sastojci povezu.
2.
Smjesu podijeliti na 2 jednaka djela. Okrugli kalup za torte (R20) obloziti pek papirom. Polovicu smjese prenijeti na kalup i poravnati. Peci na 180 stupnjeva 25 - 30 min. Isto ponoviti i sa drugom korom.
3.
Istuci slatko vrhnje sa kremfixom. Dodati secer u prahu (slatko vrhnje je vec dovoljno slatko, pa nije obavezno dodavati secer). Cappuccino razmutiti u 2 zlice likera/ruma/soka od narance i dodati istucenom slatkom vrhnju. Spremiti u hladnjak.
4.
Pecene kore istresti na resetku za kolace i njezno im maknuti pek papir (ako je potrebno navlaziti papir da se lakse odvaja od kore).
5.
Slagati : kora - pola kreme - kora - ostatak kreme. Po zelji posipati krokantom od ljesnjaka i cokoladnim mrvicama.
Posluživanje
Torta je lagana i topi se u ustima. Nema nikakvih problema sa rezanjem.
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar