petak, 27. siječnja 2017.
TURSKE POGAČICE….UKUSNE I MIRISNE DA BI IH MOGLA JESTI SVAKI DAN
Sastojci za testo
400 gr brasna
200 ml mleka
5 kasika vode
50 gr svezeg kvasca
70 gr margarina
2 jaja
1 kasika soli i 1 kasicica secera
Satojci za fil:
250 gr sira
1 zumance
malo soli
Za premaz razvijenih pogacica potrebno je 70 gr putera
Za premaz i posipanje pogacica potrebno je 1 belance, susam i semenke suncokreta.
Priprema testa:
Mleko i vodu umlaciti, a potom u to dodati brasno, kvasac, so, secer, omeksao margarin i jaja.
Umesiti finu glatku loptu, po potrebi dodati jos malo brasna da se dobije testo koje se ne lepi za ruke.
Testo ostaviti da nadodje oko pola sata.
Potom testo premesiti i podeliti na nekoliko loptica.
Svaku lopticu rastanjiti u ovalni oblik i premazati puterom, a potom je isjeci na trakice kao sto slika kaze.
Pripremljen fil od umucenog zumanca, sira i malo soli naneti na trakasto testo.
Potom testo srolati i uviti tako filovano u oblik puza tj. pogacice.
Smotanu pogacicu premazati belancetom, posuti semenkama, ostaviti desetak minuta i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 250 C 20 minuta.
Pecene pogacice prekriti cistom krpom i ostaviti da se malo pohlade i omeksaju, a potom ih posluziti uz jogurt, kefir ili vec po zelji sto volite.
Prijatno!
priprema Turska pogača Turske pogacice
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar