ponedjeljak, 20. lipnja 2016.

SLADOLED TORTA



…prosto ne pronalazim pravu rijec za ovu tortu,mnoooogoooo dobroooo,ukusnoooo,zavodljivog i neodoljivog ukusa…probajteeeee

SASTOJCI
450gr plazma keksa (tri manja pakovanja)
500gr margarina
20 jaja
250gr secera u prahu

500gr cokolade za kuvanje
30 kasika secera
200gr slag krem vanila
mlijeko za pripremu slaga i natapanje plazma keksa



PRIPREMA
U dublji srednje velicine pleh staviti najlon kesu,plazmu umakati u mlijeko i obloziti stranice i dno pleha.
Zumanca odvojiti od bijelanaca,pa bijelanca ubutati sa 15 kasika secera u cvrst sam.
Zumanca takodje pijenasto ubutati sa 15 kasika secera.

Margarin posebno ubutati sa secerom u prahu,pa spojiti sa zumancima.
Cokoladu otopiti na pari,malo prohladiti pa dodati smijesi od zumanaca i margarina.I na kraju dodati sam od bijelanaca dobro sjediniti smijesu i preliti preko plazma keksa.
Slag ubutati prema upustvu sa kesice pa premazati preko fila.

Tortu staviti u zamrzivac.
Torta se jede zaledjena objasnjava svoj naziv,a i ako se malo opusti nema veze toliko je kremasto i ukusno.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar