srijeda, 22. lipnja 2016.

RECEPT ZA KOJI VAM NE TREBA NI MIKSER NI PEĆNICA A GOTOV JE ZA 15 MINUTA





Sastojci:
9 žlica vode
20 dkg šećera
15 dkg mljevenih oraha, bademe ili lješnjake



 
25 dkg mljevenih Petit Beurre keksi
17 dkg maslaca
10 dkg čokolade za kuhanje
malo ruma
Za glazuru:
10 dkg čokolade za kuhanje
malo ulja

Priprema:
1. U lonac dodajte vodu i šećer i zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi.
2. Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi.
3. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i kekse te miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
4. Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela.



5. Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase, a u drugi stavite malo ruma.
6. Na tacnu ili pladanj stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadar te gornji dio i rubove zagladite nožem.
7. Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto.
8. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu.
9. Bajaderu ostavite u hladnjaku da se stisne te je idući dan narežite na kockice veličine po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar